Η διατήρηση της καλής υγείας είναι το ζητούμενο στις μέρες μας. Αυτό οδηγεί σε καλή ποιότητα ζωής ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Η διατήρηση της καλής υγείας είναι σύνθετο αποτέλεσμα. Εξαρτάται από το πόσο φροντίζουμε το σώμα μας και εξαρτάται και από την κληρονομικότητά μας.

Να πίνετε επαρκείς ποσότητες καλού ποιοτικά νερού. Αυτό βοηθά τους νεφρούς να δουλέψουν καλύτερα και να καθαρίσουν το σώμα από τοξικά προϊόντα του μεταβολισμού.

Να κοιμάστε το βράδυ και το πρωί να σηκώνεστε ξεκούραστοι.

Η διατροφή να είναι κοντά στη μεσογειακή. Μαγειρεμένο φαγητό, σαλάτα, φρούτα.

Το βράδυ να τρώτε λίγο, ώστε να μην πεινάτε. Τα κυρίως γεύματα είναι το πρωινό και το μεσημεριανό.

Καταστάσεις που χαλάνε τα αγγεία τις διώχνουμε μακριά. Επίθεση στα αγγεία κάνουν το κάπνισμα, η συνεχής κατανάλωση πολύ λιπαρών τροφών, η κατάχρηση του αλκοόλ, η αυξημένη αρτηριακή πίεση, ο σακχαρώδης διαβήτης και οι παθήσεις των νεφρών. Προσέξτε και αποφύγετε τα παραπάνω για να έχετε καλή ποιότητα ζωής και μακροζωία. Αν έχετε κληρονομικό ιστορικό με αγγειοπάθεια – καρδιοπάθεια, κληρονομικά υψηλή χοληστερίνη αίματος, υψηλή λιποπρωτεΐνη Α ή υψηλή ομοκυστεΐνη, τότε είστε πιο επιρρεπής σε βλάβη των αγγείων.

Χορήγηση βιταμίνης Δ το χειμώνα. Χορήγηση βιταμίνης B12 σε άτομα που δεν τρώνε συχνά κρέας. Περιστασιακή χορήγηση σιδήρου στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Όλα αυτά δίνουν τόνωση στον οργανισμό.

Αποφυγή του άγχους. Σκέψη ήρεμη. Ανάλυση των προβλημάτων και ιεράρχησή τους.

Η προληπτική εξέταση από τον παθολόγο μπορεί να αναδείξει τη λειτουργία του οργανισμού. Αν υπάρχουν ελλείψεις έχουμε συμπληρώματα διατροφής και φάρμακα για να τις καλύψουμε. Είναι σημαντικό να γίνεται παθολογική προληπτική εξέταση σε όλους για τη διατήρηση της καλής υγείας.

Αποστολή μας είναι η παροχή επαγγελματικών και ειλικρινών υπηρεσιών υγείας

Η ειλικρίνεια, η ευγένεια και ο σεβασμός μπορούν να οικοδομήσουν το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και εξεταζόμενου. Με αυτό τον τρόπο το θεραπευτικό σχέδιο έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Φροντίζουμε για την καλύτερη υγεία και την ευεξία σας

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 09:00 ΜΕ 21:00,

ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

2311 25 17 48

info@patholog.gr

Γρηγορίου Λαμπράκη 218, ΤΚ 55534, Θεσσαλονίκη