Οι αλλεργίες εμφανίζονται κυρίως την άνοιξη και το φθινόπωρο. Όλοι οι άνθρωποι επηρεάζονται από την γύρη της ατμόσφαιρας. Οι περισσότεροι την αναγνωρίζουν ως κάτι μη εχθρικό για το σώμα και δεν πυροδοτείται αλλεργική αντίδραση. Υπάρχουν όμως και οι υπόλοιποι που την αναγνωρίζουν ως εχθρική εισβολή και έτσι πυροδοτείται φλεγμονώδης και αλλεργική αντίδραση.

Εκτός από την γύρη, υπάρχουν στοιχεία στα τρόφιμα τα οποία μπορεί να εξαγριώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα ορισμένων ανθρώπων. Υπάρχουν στοιχεία στον αέρα που αναπνέουμε τα οποία ενεργοποιούν αλλεργικές αντιδράσεις. Η εκδήλωση αλλεργίας στο γαστρεντερικό σωλήνα μπορεί να σχετίζεται με μετεωρισμό (φουσκώματα) στο έντερο, γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση και διαρροϊκές κενώσεις.

Οι αλλεργίες μπορεί να οδηγήσουν σε υπερτροφία ρινικών κογχών και δυσκολία ρινικής αναπνοής. Σε χρόνιες περιπτώσεις συναντάμε ως επιπλοκές την ιγμορίτιδα και την ωτίτιδα. Δεν είναι εύκολο μόνοι μας από τα συμπτώματα να καταλάβουμε αν υπάρχει αλλεργία και σε ποιο αλλεργιογόνο αντιστοιχεί αυτή. Είναι σημαντικό να κλείσετε ραντεβού στο ιατρείο, ώστε με την κλινική εξέταση και τις βιοχημικές εξετάσεις να τεθεί η σωστή διάγνωση. Έχουμε πολλά φάρμακα αποτελεσματικά κατά της αλλεργίας. Δεν είναι σωστό να υπομένετε χωρίς θεραπεία τις αλλεργικές καταστάσεις. Δεν είναι φυσιολογικό να νιώθετε βάρος στο μέτωπο ή φουσκώματα στο έντερο. Μπορούν να θεραπευθούν αποτελεσματικά.

Αποστολή μας είναι η παροχή επαγγελματικών και ειλικρινών υπηρεσιών υγείας

Η ειλικρίνεια, η ευγένεια και ο σεβασμός μπορούν να οικοδομήσουν το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και εξεταζόμενου. Με αυτό τον τρόπο το θεραπευτικό σχέδιο έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Φροντίζουμε για την καλύτερη υγεία και την ευεξία σας

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 09:00 ΜΕ 21:00,

ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

2311 25 17 48

info@patholog.gr

Γρηγορίου Λαμπράκη 218, ΤΚ 55534, Θεσσαλονίκη