Η ειδικότητα της Παθολογίας είναι η μοναδική που ενσωματώνει τη φροντίδα όλων των λοιμώξεων. Οι λοιμώξεις χωρίζονται σε κατηγορίες. 1) Μικροβιακές λοιμώξεις. Μικρόβια υπάρχουν φυσιολογικά σε όλους μας στο δέρμα, στο στόμα και στο έντερο. Η πτώση της άμυνας του οργανισμού οδηγεί σε υπερανάπτυξη των μικροβίων και εμφάνιση λοίμωξης.

2) Μυκητιασικές λοιμώξεις. Μύκητες δεν υπάρχουν φυσιολογικά στο σώμα. Υπάρχουν όμως στη φύση, ιδιαίτερα τους ψυχρούς μήνες του έτους. Είναι εύκολο να εισέλθουν στο σώμα από την αναπνευστική οδό ή την πεπτική οδό. Πάλι εξαρτάται από την άμυνα του σώματός μας αν θα αποκρούσει την απειλή.

3)Παρασιτικές λοιμώξεις. Τα παράσιτα δεν βρίσκονται φυσιολογικά στο σώμα μας. Εισέρχονται από την πεπτική οδό αν πιούμε ή αν φάμε κάτι που έχει παράσιτα. Συνήθως δημιουργούνται συμπτώματα από το γαστρεντερικό σύστημα αρχικά. Στη συνέχεια η εξέλιξη της λοίμωξης μπορεί να είναι επικίνδυνη για τη ζωή.

4) Ιογενείς λοιμώξεις. Οι ιώσεις μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο ή από τα ζώα στον άνθρωπο. Συχνότερα μεταδίδονται κατά τους χειμερινούς μήνες του έτους. Γίνεται όμως να μεταδοθούν και τους θερμούς μήνες του έτους. Οι ιώσεις μεταδίδονται με την αναπνευστική οδό και την πεπτική οδό.

Και οι τέσσερεις κατηγορίες λοιμώξεων δημιουργούν παρόμοια αρχικά συμπτώματα. Είναι σημαντικό να γίνει έγκαιρη διάγνωση της λοίμωξης, ώστε να μην υπάρχει δυσάρεστη εξέλιξη. Είναι σημαντικό να προσέρχεστε για εξέταση με τα πρώτα συμπτώματα. Είναι πολύ ευκολότερη η θεραπεία στην αρχή. Μην ψάχνετε μόνοι σας τη θεραπεία στο διαδίκτυο, μην παίρνετε φάρμακα χωρίς εξέταση και μην περιμένετε να χειροτερέψουν τα συμπτώματά σας.

Ο ιατρός Αναστάσιος Κυβεντίδης έχει παρακολουθήσει τα ετήσια μαθήματα της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων. Έχει λάβει πενταετή εκπαίδευση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Από το 2005 εξετάζει ασθενείς με λοιμώξεις. Είναι ο ειδικός για να σας βοηθήσει στη θεραπεία σας.

Αποστολή μας είναι η παροχή επαγγελματικών και ειλικρινών υπηρεσιών υγείας

Η ειλικρίνεια, η ευγένεια και ο σεβασμός μπορούν να οικοδομήσουν το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και εξεταζόμενου. Με αυτό τον τρόπο το θεραπευτικό σχέδιο έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Φροντίζουμε για την καλύτερη υγεία και την ευεξία σας

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 09:00 ΜΕ 21:00,

ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

2311 25 17 48

info@patholog.gr

Γρηγορίου Λαμπράκη 218, ΤΚ 55534, Θεσσαλονίκη