Πολλοί άνθρωποι φέρουν αυτοάνοσα νοσήματα. Αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα δημιουργεί προβλήματα στον ίδιο του τον εαυτό. Αιτίες είναι πολλές. Κυριότερες είναι η κληρονομική προδιάθεση, η κακή διατροφή σε συνδυασμό με έλλειψη βιταμινών, η επαφή με καρκινογόνες ουσίες, το άγχος και γενικά η έλλειψη φροντίδας του οργανισμού.

Τα αυτοάνοσα νοσήματα έχουν εξάρσεις και υφέσεις. Προκαλούν πρόβλημα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μετά υποχωρούν για να εμφανιστούν αργότερα. Η χορήγηση σωστών φαρμάκων ανοσορυθμιστικών, η χορήγηση βιταμινών, η μείωση του άγχους, η βελτίωση των συνθηκών ζωής μπορούν να επαναφέρουν το ανοσοποιητικό σύστημα σε φυσιολογική λειτουργία.

Χρειάζεται χρόνος και συνεργασία με τον ιατρό. Αρκετές φορές γίνεται παρακολούθηση της πορείας της νόσου μαζί με ρευματολόγο για εύρεση της βέλτιστης θεραπείας. Τα αυτοάνοσα νοσήματα μπορούν να μπουν σε ύφεση. Η ζωή μπορεί να επανέλθει και να παραμείνει σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Αποστολή μας είναι η παροχή επαγγελματικών και ειλικρινών υπηρεσιών υγείας

Η ειλικρίνεια, η ευγένεια και ο σεβασμός μπορούν να οικοδομήσουν το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και εξεταζόμενου. Με αυτό τον τρόπο το θεραπευτικό σχέδιο έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Φροντίζουμε για την καλύτερη υγεία και την ευεξία σας

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 09:00 ΜΕ 21:00,

ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

2311 25 17 48

info@patholog.gr

Γρηγορίου Λαμπράκη 218, ΤΚ 55534, Θεσσαλονίκη