Οι εμβολιασμοί των ενηλίκων είναι αναπόσπαστο τμήμα της καλής υγείας των ενηλίκων. Είναι αναγκαίο να γνωρίζουν οι ενήλικες τι εμβόλια πρέπει να κάνουν και πότε πρέπει να τα κάνουν.

Αντιτετανικό εμβόλιο κάθε 5-10 έτη, ώστε να υπάρχει επαρκής προστασία από το μικρόβιο του τετάνου που βρίσκεται σε σκουριασμένες επιφάνειες.

Διφθερίτιδας και κοκκύτη κάθε 5-10 έτη, ώστε να προστατευόμαστε από αυτά τα μεταδοτικά με το σάλιο μικρόβια.

Αντιγριπικό εμβόλιο κάθε έτος, ώστε να περνάμε ανώδυνα την εποχική γρίπη που εξαπλώνεται τους χειμερινούς μήνες.

Ιλαράς – Παρωτίτιδας – Ερυθράς , μόνο σε όσους δεν το έχουν ήδη κάνει σε παιδική ηλικία.

Ανεμευλογίας Έρπητα Ζωστήρα, σε όσους δεν το έκαναν στην παιδική ηλικία και σε όσους είναι πάνω από 65 έτη. Η εμφάνιση έρπητα ζωστήρα σε ηλικία άνω των 65 ετών είναι πολύ επώδυνη και μπορεί να χρειαστεί και πολυήμερη νοσηλεία σε νοσοκομείο. Το εμβόλιο προφυλάσσει από αυτή την κατάσταση.

Ιός ανθρώπινων θηλωμάτων Κονδυλωμάτων HPV, αυτό το εμβόλιο προς το παρόν χορηγείται σε γυναίκες εφηβικής ηλικίας με χρέωση του ΕΟΠΥΥ. Όμως το συστήνω σε κάθε ενήλικα που δεν έχει εμβολιαστεί και δεν έχει σταθερό ερωτικό σύντροφο.

Πνευμονιόκοκκου. Υπάρχουν δύο εμβόλια διαθέσιμα σήμερα τα οποία είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Πρώτα γίνεται το ένα εμβόλιο και μετά από 6-12 μήνες χορηγείται και το δεύτερο εμβόλιο. Αυτά τα εμβόλια χορηγούνται κυρίως σε καπνιστές, ιατρούς, άτομα που έχουν παθήσεις και άτομα άνω των 65 ετών.

Ηπατίτιδας Β. Χορηγείται αναμνηστική δόση σε άτομα που έχουν χαμηλά αντισώματα. Άρα είναι σημαντικό να γίνει έλεγχος των αντισωμάτων.

Αποστολή μας είναι η παροχή επαγγελματικών και ειλικρινών υπηρεσιών υγείας

Η ειλικρίνεια, η ευγένεια και ο σεβασμός μπορούν να οικοδομήσουν το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και εξεταζόμενου. Με αυτό τον τρόπο το θεραπευτικό σχέδιο έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Φροντίζουμε για την καλύτερη υγεία και την ευεξία σας

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 09:00 ΜΕ 21:00,

ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

2311 25 17 48

info@patholog.gr

Γρηγορίου Λαμπράκη 218, ΤΚ 55534, Θεσσαλονίκη