Οι παθήσεις του ήπατος είναι χωρισμένες σε κατηγορίες ανάλογα με το αίτιο που την προκαλεί.

Αλκοολική ηπατοπάθεια. Η κατανάλωση αλκοόλης που συνιστάται είναι έως 5 ποτήρια την εβδομάδα για τους άντρες και έως 4 ποτήρια για τις γυναίκες. Όταν το όριο αυτό τριπλασιάζεται είναι πιθανό το ήπαρ να αντιδράσει, να μειώσει το μεταβολισμό του και να πυροδοτήσει διαδικασίες φλεγμονής.

Ηπατοπάθεια από χολολιθίαση. Οι λίθοι στη χοληδόχο κύστη μπορούν να φράξουν τον χοληδόχο πόρο και να προκαλέσουν στάση της χολής μέσα στο ήπαρ με βλάβη στο όργανο.

Ηπατοπάθεια από ηπατίτιδα. Η ηπατίτιδα Α βρίσκεται στο γαστρεντερικό σύστημα και μεταδίδεται με το μολυσμένο φαγητό και το νερό. Η ηπατίτιδα Β μεταδίδεται με όλα τα σωματικά υγρά και με τη σεξουαλική επαφή. Η ηπατίτιδα C μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή και το αίμα.

Μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα. Το ήπαρ γεμίζει με λίπος και αυτό οδηγεί σε φλεγμονή, σακχαρώδη διαβήτη και αν δεν αντιμετωπιστεί σε ηπατική ανεπάρκεια. Λίπος συσσωρεύεται στο ήπαρ ταυτόχρονα με παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη, καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια.

Ηπατίτιδα από φάρμακα. Πρέπει να είναι όλοι προσεκτικτοί ώστε να λαμβάνουν τη σωστή δόση των φαρμάκων τους.

Ηπατίτιδα από τοξικά μανιτάρια. Αυτή είναι επικίνδυνη κατάσταση που χρειάζεται νοσηλεία και αντίδοτα.

Αυτοάνοση ηπατίτιδα. Είναι η μορφή της ηπατίτιδας που βρίσκεται τελευταία, αφού έχουμε αποκλείσει τις προηγούμενες περιπτώσεις. Είναι δυνητικά καταστροφική για το ήπαρ. Αν όμως διαγνωσθεί και χορηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία, μπορεί να αντιμετωπιστεί.

 

 

Αποστολή μας είναι η παροχή επαγγελματικών και ειλικρινών υπηρεσιών υγείας

Η ειλικρίνεια, η ευγένεια και ο σεβασμός μπορούν να οικοδομήσουν το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και εξεταζόμενου. Με αυτό τον τρόπο το θεραπευτικό σχέδιο έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Φροντίζουμε για την καλύτερη υγεία και την ευεξία σας

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 09:00 ΜΕ 21:00,

ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

2311 25 17 48

info@patholog.gr

Γρηγορίου Λαμπράκη 218, ΤΚ 55534, Θεσσαλονίκη