Οι μυοσκελετικοί πόνοι είναι συνήθεις πόνοι που εμφανίζονται σε κάθε ηλικία. Σχετίζονται με την καταπόνηση των μυών ή των αρθρώσεων. Κάποιες φορές η μειωμένη άθληση και η μυική χαλάρωση οδηγεί σε καταπόνηση των μυών ακόμη και σε μικρή προσπάθεια. Γι αυτό είναι σημαντικό να γυμναζόμαστε καθημερινά. Δεν εννοώ να γραφτούμε σε γυμναστήριο. Εννοώ να ανεβαίνουμε στον όροφο με τις σκάλες. Να περπατάμε ως την εργασία μας. Να κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού. Με αυτό τον τρόπο το μυικό σύστημα δέχεται τα απαραίτητα ερεθίσματα ώστε να παραμείνει ακμαίο και λειτουργικό. Η κολύμβηση είναι πολύ ευεργετική στη θεραπεία των μυοσκελετικών πόνων.

Στο ιατρείο μπορεί να χορηγηθούν ήπια αντιφλεγμονώδη σκευάσματα. Επίσης μπορεί να γίνει εφαρμογή μικρής ποσότητας ηλεκτρισμού στο σημείο του πόνου από ειδικό μηχάνημα που βελτιώνει τη μυική λειτουργία. Είναι σημαντικό να διαπιστωθεί η έκταση της μυικής βλάβης με την εξέταση, διότι αυτό καθορίζει τη θεραπεία. Σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται παραπομπή για φυσιοθεραπεία με τις κατάλληλες οδηγίες προς τον φυσιοθεραπευτή.

Αποστολή μας είναι η παροχή επαγγελματικών και ειλικρινών υπηρεσιών υγείας

Η ειλικρίνεια, η ευγένεια και ο σεβασμός μπορούν να οικοδομήσουν το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και εξεταζόμενου. Με αυτό τον τρόπο το θεραπευτικό σχέδιο έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Φροντίζουμε για την καλύτερη υγεία και την ευεξία σας

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 09:00 ΜΕ 21:00,

ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

2311 25 17 48

info@patholog.gr

Γρηγορίου Λαμπράκη 218, ΤΚ 55534, Θεσσαλονίκη