Οι αλλοιώσεις της οστεοαρθρίτιδας γίνονται αντιληπτές κυρίως στα γόνατα. Ο πόνος των γονάτων με τις κινήσεις είναι χαρακτηριστικό εύρημα. Επίσης αλλοιώσεις οστεοαρθρίτιδας στη σπονδυλική στήλη συνήθως συνοδεύονται με οσφυαλγία. Κατά την εξέταση διαπιστώνεται υγρό μέσα στις αρθρώσεις των γονάτων. Αρκετές φορές υπάρχει αντιδραστικό υγρό από καταπόνηση και στις ποδοκνημικές αρθρώσεις.

Η οστεοαρθρίτιδα αναπτύσσεται σταδιακά. Όσο περνάει ο καιρός αυτή χειροτερεύει. Γι αυτό είναι καλύτερα να πηγαίνουμε νωρίς στον ιατρό μας, ώστε να γίνεται νωρίς η διάγνωση. Η κατάλληλη θεραπεία μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου και να διορθώσει τις βλάβες.

Συμπληρώματα διατροφής με χονδροϊτίνη, μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο (MSM), γλυκοζαμίνη έχουν ευεργετική επίδραση στον χόνδρο.

Ασβέστιο και βιταμίνη D3 σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Κ2 έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα στην αναδόμηση του οστού.

Επίσης ενέσεις υαλουρονικού οξέος στα γόνατα ωφελούν πάρα πολύ στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας. Μειώνουν τον πόνο και δημιουργούν ένα προστατευτικό μαξιλάρι. Ο χόνδρος σταματάει να τρίβεται από τα οστά και έχει την ευκαιρία να επουλωθεί.

Αν συνυπάρχει οστεοπόρωση γίνεται παράλληλα θεραπεία. Με την εφαρμογή των ανωτέρω διαπιστώνονται πολύ θετικά αποτελέσματα στη βελτίωση της κίνησης και στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας.

Αποστολή μας είναι η παροχή επαγγελματικών και ειλικρινών υπηρεσιών υγείας

Η ειλικρίνεια, η ευγένεια και ο σεβασμός μπορούν να οικοδομήσουν το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και εξεταζόμενου. Με αυτό τον τρόπο το θεραπευτικό σχέδιο έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Φροντίζουμε για την καλύτερη υγεία και την ευεξία σας

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 09:00 ΜΕ 21:00,

ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

2311 25 17 48

info@patholog.gr

Γρηγορίου Λαμπράκη 218, ΤΚ 55534, Θεσσαλονίκη