Η οστεοπόρωση είναι συχνή σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Για να διαπιστωθεί η κατάσταση του οστού πρέπει να γίνει μια ειδική ακτινογραφία που λέγεται “μέτρηση οστικής πυκνότητας”.

Οι θέσεις της μέτρησης είναι η οσφυική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και τα ισχία. Συνήθως η μέτρηση γίνεται στο αριστερό ισχίο που είναι η πιο ευπαθής θέση. Όταν η μέτρηση γίνεται στην σπονδυλική στήλη, τότε θα πρέπει να μην υπάρχουν οστεόφυτα. Διαφορετικά η μέτρηση θα συμπεριλάβει τα οστεόφυτα και θα είναι ψευδής η τιμή της.

Ταυτόχρονα γίνονται και εξετάσεις αίματος για την ανάδειξη του οστικού μεταβολισμού.

Η οστεοπόρωση δεν πονάει. Δεν δίνει συμπτώματα. Η ελάττωση της πυκνότητας του οστού μπορεί να οδηγήσει σε κατάγματα τα οποία συμβαίνουν χωρίς ιδιαίτερη κάκωση. Για να προλάβουμε τα κατάγματα και να προστατέψουμε το σκελετό μας, είναι σημαντικό άντρες και γυναίκες να κάνουν αιματολογικό έλεγχο για το οστικό μεταβολισμό. Γυναίκες 2-5 έτη μετά την εμμηνόπαυση και άντρες άνω των 65 ετών θα πρέπει να κάνουν και μέτρηση οστικής πυκνότητας με ακτινογραφία.

Αποστολή μας είναι η παροχή επαγγελματικών και ειλικρινών υπηρεσιών υγείας

Η ειλικρίνεια, η ευγένεια και ο σεβασμός μπορούν να οικοδομήσουν το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και εξεταζόμενου. Με αυτό τον τρόπο το θεραπευτικό σχέδιο έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Φροντίζουμε για την καλύτερη υγεία και την ευεξία σας

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 09:00 ΜΕ 21:00,

ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

2311 25 17 48

info@patholog.gr

Γρηγορίου Λαμπράκη 218, ΤΚ 55534, Θεσσαλονίκη