Η παχυσαρκία είναι νόσος. Δεν γίνεται αυτό αντιληπτό στην καθημερινότητα. Αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι οι επιπλοκές της:

  1. Οστεοαρθρίτιδα στα γόνατα λόγω στήριξης αυξημένου βάρους

  2. Σακχαρώδης διαβήτης λόγω υπερλειτουργίας και εξάντλησης των ινσουλινοπαραγωγών κυττάρων

  3. Αύξηση των οιστρογόνων επειδή παράγονται από τον λιπώδη ιστό. Αντιροπιστική αύξηση των ανδρογόνων με αποτέλεσμα την υπερτρίχωση.

  4. Λιπώδες ήπαρ λόγω συσσώρευσης λίπους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διαταραχή του μεταβολισμού.

  5. Μειωμένη έκπτυξη των πνευμόνων. Οι πνεύμονες δεν μπορούν να διαταθούν προς τα κάτω διότι υπάρχει αυξημένο κοιλιακό λίπος που τους περιορίζει την κίνηση.

  6. Υπνική άπνοια. Κακή ποιότητα ύπνου λόγω στένωσης του φάρυγγα. Ροχαλητό. Το πρωί ο παχύσαρκος δεν ξυπνάει ξεκούραστος. Την ημέρα ο παχύσαρκος συνεχίζει να τρώει με όρεξη διότι ο εγκέφαλός του πιέζεται να λειτουργήσει ενώ είναι κουρασμένος. Χρειάζεται διαρκώς γλυκόζη για να μπορεί να ξυπνήσει και γι αυτό δεν περιορίζει την όρεξη.

Το τελικό αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι ο περιορισμός του ατόμου στο σπίτι λόγω δυσφορίας και αδυναμίας στο περπάτημα. Αυτό όμως οδηγεί σε φαύλο κύκλο επειδή στο σπίτι ο παχύσαρκος συνεχίζει να τρώει με μεγαλύτερη συχνότητα λόγω ανοίας.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να διορθωθούν στο ιατρείο του κυρίου Κυβεντίδη, ώστε να επανέλθει το σώμα στο φυσιολογικό βάρος. Έχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία τόσο διαγνωστικά όσο και θεραπευτικά. Αυτό που χρειάζεται είναι η θέληση για αλλαγή.

Η παχυσαρκία είναι νόσος του μεταβολισμού. Είναι καλό η θεραπεία να στοχεύει στην αιτία της παχυσαρκίας , δηλαδή στη σωστή διατροφή και στην αλλαγή του μεταβολισμού. Η παχυσαρκία δεν είναι χειρουργική νόσος. Όμως προτείνεται το χειρουργείο στομάχου ως λύση στην παχυσαρκία. Το χειρουργείο μπορεί να οδηγήσει σε δυσαπορρόφηση θρεπτικών συστατικών, σε ενίσχυση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και γενικά σε γαστρεντερικές διαταραχές, μετεωρισμό, διάρροιες. Άρα είναι καλύτερα η παχυσαρκία να αντιμετωπίζεται στο παθολογικό ιατρείο.

Αποστολή μας είναι η παροχή επαγγελματικών και ειλικρινών υπηρεσιών υγείας

Η ειλικρίνεια, η ευγένεια και ο σεβασμός μπορούν να οικοδομήσουν το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και εξεταζόμενου. Με αυτό τον τρόπο το θεραπευτικό σχέδιο έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Φροντίζουμε για την καλύτερη υγεία και την ευεξία σας

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 09:00 ΜΕ 21:00,

ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

2311 25 17 48

info@patholog.gr

Γρηγορίου Λαμπράκη 218, ΤΚ 55534, Θεσσαλονίκη