Οι ιατρικές υπηρεσίες

Η ευγένεια, η ειλικρίνεια, ο σεβασμός είναι τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να οικοδομηθεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και εξεταζόμενου. Ο ιατρός μαζί με τον εξεταζόμενο συναποφασίζουν για το σχέδιο της θεραπευτικής αγωγής. Με αυτό τον τρόπο αυξάνονται οι πιθανότητες ίασης.

Τηλέφωνο για ραντεβού 2311 25 17 48

Κυριότερες υπηρεσίες

Φροντίδα υγείας στο ιατρείο

Το παθολογικό ιατρείο είναι πλήρως εξοπλισμένο. Υπάρχει ηλεκτροκαρδιογράφος για έλεγχο της ηλεκτρικής λειτουργίας της καρδιάς. Υπάρχει σπιρόμετρο για έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας. Υπάρχει υπέρηχος για έλεγχο της κοιλιακής χώρας. Γίνεται πλήρης καταγραφή του ιατρικού ιστορικού. Η πλειοψηφία των περιστατικών μπορούν να διαγνωσθούν και να λάβουν θεραπεία στα πλαίσια αυτά.

Σύμβαση με ιδιωτικές ασφάλειες

Υπάρχει σύμβαση με πολλές ιδιωτικές ασφάλειες. Αυτό αυξάνει την άνεση των εξεταζομένων. Οι ιδιωτικές ασφάλειες καλύπτουν ολόκληρο ή μέρος των εξόδων των ιατρικών υπηρεσιών. Προϋπόθεση για τη χρήση τους είναι η σωστή καταχώρηση του ραντεβού μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της ασφάλειας.

Οικογενειακός ιατρός

Υπάρχει η δυνατότητα για εξέταση και συμβουλευτική μέσω του θεσμού του οικογενειακού ιατρού. Θα πρέπει να προηγηθεί αίτηση εγγραφής μέσω του συστήματος του ΕΟΠΥΥ. Γίνεται καταγραφή του ιατρικού ιστορικού και ορίζονται οι θεραπευτικοί στόχοι. Όταν δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα υγείας ο ασθενής απευθύνεται κατευθείαν στον οικογενειακό ιατρό που τον γνωρίζει, τον έχει ήδη εξετάσει προληπτικά και έχει καταγράψει το ιστορικό. Επομένως είναι άμεσες οι θεραπευτικές οδηγίες και δεν χάνεται πολύτιμος χρόνος. Αν το πρόβλημα υγείας είναι σοβαρό, τότε ο οικογενειακός ιατρός τον κατευθύνει ομαλά στις εξετάσεις που πρέπει να κάνει και τον παραπέμπει στις άλλες ιατρικές ειδικότητες.

Επιπρόσθετες υπηρεσίες

Φροντίδα υγείας σε κλινική

Ορισμένες φορές είναι απαραίτητη η μεταφορά του ασθενούς στην κλινική για νοσηλεία. Σε αυτή την περίπτωση ο ασθενής δεν είναι μόνος του. Μπορεί να γίνει ιατρική παρακολούθηση της νοσηλείας του. Ο ιατρός είναι συμβεβλημένος με όλες τις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης.

Φροντίδα υγείας κατ΄οίκον

Είναι συνηθισμένη η κατάκλιση των ασθενών. Η αδυναμία, η αστάθεια και άλλα προβλήματα δεν επιτρέπουν τη μετάβαση στο ιατρείο. Αυτό δεν εμποδίζει την παροχή ιατρικής βοήθειας. Ο ιατρός πραγματοποιεί επισκέψεις κατ΄ οίκον σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Σε συνεργασία με έμπειρους νοσηλευτές είναι εφικτή η νοσηλεία κατ’ οίκον και η χορήγηση ορών ενδοφλέβια.

Ηλεκτροκαρδιογράφημα - Σπιρομέτρηση - Λιπομέτρηση

Χρησιμοποιούνται οι διαγνωστικές μεθόδοι του ηλεκτροκαρδιογραφήματος, της σπιρομέτρησης, της λιπομέτρησης και του υπερήχου. Με αυτό τον τρόπου μπορεί να ελεγχθεί η λειτουργία της καρδιάς, των πνευμόνων και ο μεταβολισμός. Συνδυάζονται τα δεδομένα που προκύπτουν και γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια η διάγνωση. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι θεραπευτικές επιλογές.

Πιστοποιητικά υγείας

Τα πιστοποιητικά υγείας είναι απαραίτητα για την εργασία σε τομείς που επεξεργάζονται φαγητό, σε παιδικούς σταθμούς, για την πρόσληψη στο δημόσιο και για την άθληση σε οργανωμένους χώρους. Γίνονται οι προβλεπόμενες εξετάσεις και ο ιατρός εκδίδει τα πιστοποιητικά άμεσα.

Εμβολιασμοί

Τα εμβόλια βελτιώνουν την άμυνα του οργανισμού και μας προφυλάσσουν από σοβαρές ασθένειες. Ο εμβολιασμός δεν σταματά στην παιδική ηλικία. Υπάρχουν πολλά εμβόλια που απευθύνονται σε ενήλικές. Το εμβόλιο της γρίπης, του πνευμονιόκοκκου, του έρπητα ζωστήρα, της ηπατίτιδας, του HPV και του τετάνου απευθύνονται σε ενήλικες. Επίσης αν προγραμματίζετε ταξίδι στο εξωτερικό είναι χρήσιμο να εμβολιαστείτε επιπρόσθετα για τις ασθένειες στον τόπο προορισμού. Στο ιατρείο γίνεται καθοδήγηση για όλο το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Τα εμβόλια είναι συνταγογραφούμενα και αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Χορηγείται κάρτα καταγραφής εμβολιασμών. Με αυτό τον τρόπο προφυλάσσετε την υγεία σας και αποφεύγετε μέρες ασθένειας και κινδύνους.

Προληπτικές εξετάσεις

Καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις, σημειώνει ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής. Η πρόληψη γίνεται με απλή κλινική εξέταση και απλές αιματολογικές εξετάσεις. Έχει μικρό κόστος και εξασφαλίζει καλή υγεία.

Ηλεκτοβελονισμός

Ο ηλεκτροβελονισμός αποτελούσε κομμάτι της ανατολικής ιατρικής. Σήμερα όμως έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Έχει συγκεκριμένες ενδείξεις και γίνεται μόνο σε συγκεκριμένες παθήσεις. Ενισχύει τους μηχανισμούς επιδιόρθωσης των ιστών που έχει το ίδιο μας το σώμα. Γι αυτό απαιτεί επαναλαμβανόμενες επισκέψεις στο ιατρείο. Στην Ελλάδα η εφαρμογή του βελονισμού επιτρέπεται μόνο από ιατρούς. Αν ο ασθενής το επιθυμεί, ο ιατρός μπορεί να αναπτύξει πλάνο συνεδριών βελονισμού.

Συνταγογράφηση

Ο ιατρός χρησιμοποιεί πρόγραμμα συνταγογράφησης, το οποίο μπορεί να καταχωρεί συνταγές και παραπεμπτικά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό μειώνει το χρόνο αναμονής των επισκεπτών του ιατρείου. Επίσης ο ιατρός είναι πλήρως εξοικειωμένος με την άυλη συνταγογράφηση. Με τις παραπάνω διαδικασίες αυξάνεται η άνεση και η εξυπηρέτηση. Μπορούν να τυπωθούν συνταγές με εξάμηνη διάρκεια για διευκόλυνση και εξοικονόμηση χρόνου.

Η αφετηρία της υγείας σας

Η γραμματεία είναι πρόθυμη να απαντήσει στα τηλέφωνά σας από τις 09:00 έως τις 21:00, Δευτέρα με Παρασκευή

2311 25 17 48

Η υγεία και η ευεξία είναι η αποστολή μας

2311 25 17 48

info@patholog.gr

Γρηγορίου Λαμπράκη 218, ΤΚ 55534, Άνω Τούμπα/Πυλαία, Θεσσαλονίκη