Αρκετά ζευγάρια που προσήλθαν στο ιατρείο για άλλους λόγους παρουσιάζουν ταυτόχρονα και προβλήματα γονιμότητας. Αυτά τα προβλήματα τα ζευγάρια προσπαθούν να τα λύσουν με επισκέψεις σε γυναικολόγο και ουρολόγο. Είναι απόλυτα σωστό. Υπάρχουν πάρα πολλές ατέλειες στην κατασκευή των οργάνων που μειώνουν τη γονιμότητα. Αυτές αντιμετωπίζονται χειρουργικά.

Αν όμως η διαταραχή στη γονιμότητα έρχεται λόγω του μεταβολισμού ή λοιμώξεων, τότε είναι σημαντικό να απευθυνθούν στον παθολόγο. Ο έλεγχος για γονιμότητα περιλαμβάνει καλλιέργειες για μικρόβια στο γεννητικό σύστημα, έλεγχο αντισωμάτων ηπατίτιδας, έλεγχο θυρεοειδούς και έλεγχο βιταμινών. Επίσης αν υπάρχουν αιματολογικές παραλλαγές, όπως είναι η ετερόζυγη μεσογειακή αναιμία, η έλλειψη G6PD, αναντιστοιχία στο Rhesus, θρομβοφιλία, τότε πρέπει να γίνουν εξειδικευμένες εξετάσεις και να χορηγηθεί αντίστοιχη θεραπεία. Είναι σημαντικό να αναφερθεί και η υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού ως αίτιο υπογονιμότητας. Υπάρχει συνεργασία με εξειδικευμένο κέντρο που ασχολείται με αυτή την παράμετρο. Ο έλεγχος της ποιότητας του DNA των σπερματοζωαρίων γίνεται με κυτταρομετρία ροής. Η βελτίωση της ποιότητας των ωαρίων και των σπερματοζωαρίων μπορεί να γίνει με τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής.

Αποστολή μας είναι η παροχή επαγγελματικών και ειλικρινών υπηρεσιών υγείας

Η ειλικρίνεια, η ευγένεια και ο σεβασμός μπορούν να οικοδομήσουν το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και εξεταζόμενου. Με αυτό τον τρόπο το θεραπευτικό σχέδιο έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Φροντίζουμε για την καλύτερη υγεία και την ευεξία σας

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 09:00 ΜΕ 21:00,

ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

2311 25 17 48

info@patholog.gr

Γρηγορίου Λαμπράκη 218, ΤΚ 55534, Θεσσαλονίκη