Η διόγκωση των λεμφαδένων πάντα δημιουργεί ανησυχία διότι η σκέψη πηγαίνει στον καρκίνο. Ευτυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις η διόγκωση οφείλεται σε άλλα αίτια.

Διόγκωση των τραχηλικών λεμφαδένων

Έξαρση του επιχείλιου έρπητα ή της λοιμώδους μονοπυρήνωσης μπορεί να διογκώσει τους λεμφαδένες. Φλεγμονές στο στόμα, ουλίτιδες, δόντια που χρειάζονται θεραπεία μπορούν να διογκώσουν τους λεμφαδένες. Αμυγδαλίτιδες από μικρόβια, ιγμορίτιδες, ωτίτιδες οδηγούν συχνά σε λεμφαδενίτιδα. Οποιαδήποτε λοίμωξη από μικρόβιο ή ιο μπορεί να διογκώσει τους λεμφαδένες. Αν οι λεμφαδένες είναι ευκίνητοι και επώδυνοι στην ψηλάφηση, τότε συνήθως είναι καλοήθεις. Λεμφαδένες που διογκώνονται πολύ γρήγορα και υποστρέφονται με αντιβίωση, επίσης είναι καλοήθεις.

Διόγκωση των βουβωνικών λεμφαδένων

Φλεγμονές του κοιλιακού τοιχώματος και των εσωτερικών οργάνων της κοιλίας μπορούν να διογκώσουν τους βουβωνικούς λεμφαδένες. Με τη θεραπεία της πρωτοπαθούς αιτίας επανέρχονται στο φυσιολογικό μέγεθος.

Κακοήθης διόγκωση λεμφαδένων

Λεμφαδένες που διογκώνονται, είναι ανώδυνοι και σταθερά κολλημένοι με τους γύρω ιστούς, πρέπει οπωσδήποτε να ελέγχονται για κακοήθεια. Κάποιες φορές έχουν πολύ σκληρή σύσταση.

Διόγκωση λεμφαδένων λόγω HIV

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ιός της Ανθρώπινης Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας HIV προκαλεί το σύνδρομο AIDS. Κατά τη λοίμωξη του ανθρώπου διογκώνονται αντιδραστικά οι λεμφαδένες. Επομένως θα πρέπει ο έλεγχος να επεκτείνεται και σε αυτό τον τομέα.

Αποστολή μας είναι η παροχή επαγγελματικών και ειλικρινών υπηρεσιών υγείας

Η ειλικρίνεια, η ευγένεια και ο σεβασμός μπορούν να οικοδομήσουν το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και εξεταζόμενου. Με αυτό τον τρόπο το θεραπευτικό σχέδιο έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Φροντίζουμε για την καλύτερη υγεία και την ευεξία σας

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 09:00 ΜΕ 21:00,

ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

2311 25 17 48

info@patholog.gr

Γρηγορίου Λαμπράκη 218, ΤΚ 55534, Θεσσαλονίκη